onsdag 29 juli 2009

jakten på den goda Frallan...

Finns en följetong här hemma.. Jakten av sanningen, på den stora frågan:

Vad är en fralla??

För ett par dagar sedan skickade Älsklingen iväg mig till affären, med en önskan: "Sofi- kan du köpa fralla?" Ja, visst, självklart ska jag fixa det! Sen när jag kom till affären hittade jag ingen fralla, utan tog Grekiskt Lantbröd, det är ju också ljust limp-bröd. Borde ju räknas till fralla.. Tyckte jag i alla fall..

Väl hemma plockar jag upp brödet och redigt ser hur besviken min Älskling blir.... Därpå följer en diskussion om vad en fralla är. Enligt min andra hälft är fralla Bullar. Bara bullar- inte limpbröd.. Det ljusa limpbrödet heter tydligen Franska.. Franska är tydligen också gott- men grekiska lantbrödet räknas visst INTE till fransbröd heller.. Va?? Säger jag och ser ut som ett frågetecken?? Fralla, det är ju ALLT ljust bröd, både i limpform och bullform..

Dagen efter tänkte jag göra ett nytt försök med att köpa fralla. Då det inte finns några Bullar går jag och tittar bland limporna. FRANSKA står det tydligt på en. Ha, ha! Nu blir hon glad, tänkte jag och köpte den..
Väl hemma plockar jag upp brödet och visar upp det.. Men nej- det va visst fel.. Det va FEL franska. Inte den goda..

Älsklingen beslutar sej för att visa den goda Franskan nästa gång vi är och handlar. Och visst, hon visar en ljus limpa. Utan frön.. Fast det finns fraska med fön också säger hon. Fast jag envisas nu med att de limporna med frön på heter BERGIS inte franska..

För att avsluta detta, möjligen röriga, inlägg vill jag upplysa om att vi har skaffat ett nytt ord i vår familj, nämligen BRALLA. Bralla är alla frans-bröd, i limp och bullform. Med eller utan frön..
Så vad sägs? Ska vi ta oss lite Bralla till kvällskaffet? :-)



2 kommentarer:

  1. Kanon! kommer aldrig mer äta något annat än bralla till frulle :-D / Karin

    SvaraRadera
  2. Haha, jag gillar verkligen era diskussioner!!! :)
    Kram Mia

    SvaraRadera