måndag 13 juli 2009

1:a besök på barnakuten

Under dagen igår såg jag o sambo fram emot kvällen. Det skulle bli skräckfilm med popcorn! -Söndagsnöje för småbarnsfamiljen :)


Men som det är med små barn så blir det inte alltid som man tänkt sej.. Och efter detta får jag väl krypa till korset ännu mer och erkänna att jag är en lite orolig mamma. Men klart att man vill att bebis ska må bra. Det gjorde hon inte igår.. Åt dåligt och sov konstigt. Vaknade efter middagsluren och skrek.. Hon som nästan aldrig brukar skrika.. Lilla kraken skrek för full hals. Inget kunde trösta henne.. Efter 45minuters intensivt skrikande ringde vi till barnakuten. Både Lotta o jag va helt på det klara med att flickebarnet hade ont.. Så som hon skrek, aldrig gjort innan.. Vi fick åka in med Alice, dom tog blodprov, vikt och undersökte henne. Det magiska va att redan i bilen på vägen in till sjukhuset så lugnade hon sig.....


Här kommer tips om vad man kan roa sig med på barnakuten medans barnet sover och man bara väntar och väntar och väntar..
*Titta på samtliga avsnitt ur MulleMeck bygger..
*Leta efter närmaste toaletten- alla korridorer ser ju likadana ut!
*Prova hur många varv man fixar i läkarens snurrstol- jag blir helsnurrig av bara 10 varv, men Lotta hon klarar enkelt av 20!

Läkarna kom fram till (precis som vi) att Alice hade ont i magen, möjligen lite förstoppad. Mot detta skulle vi ge henne katrinplommon, och komma in igen om Alice fick nya "gråt och skrik i panik". Vet inte om vi blev så mycket klokare av det 3 timmar långa besöket, men kändes iaf skönt att Alice lugnade sig. När vi kom hem va klockan 22.30, det blev ingen film och inte heller några popcorn.

Idag har Alice haft sitt glada humör igen, och så hon fått äta katrinplommon pure, tänka sig det gjorde susen och magen är nu i full gång igen! Jippie! :)
Så ikväll gör vi ett nytt försök här hemma och ser fram emot en kväll med skräckfilm och popcorn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar